Pakurikääpä - Pakurikääpää

Pakurikäävän hinta

Pakuria myydään paloina, jauheena, uutteena ja erilaisina instant-tuotteina. Pakurin hinta nousee, mitä enemmän sitä on käsitelty ja jatkojalostettu.

Paloina ja jauhettuna ostettu pakuri on edullisinta. Kilohinta riippuu pakurin toimittajasta 100 - 200 €. Yleensä pakurin hinta noin 180 € / kilo.

Pakuritinktuuroiden ja uutteiden hinta nousee lähelle 1000 € / kilo. Tällöin kyseessä on tiiviimmässä muodossa olevaa pakurikääpää, joka nostaa vaikuttavien ainesosien pitoisuutta.

Jos omistat metsää, jossa pakuria kasvaa, saat pakuria ilmaiseksi. Pakurikäävän kerääminen on luvanvaraista. Maanomistajan luvalla pakuria voi kerätä omaan käyttöön ja jälleenmyyntiin.

Pakurikäävän myynti

Jos haluat myydä pakuria jälleenmyyjille, niin sinulle maksettu hinta ei ole puoltakaan kaupan jälleenmyyntihinnasta. Pakurikäävän ostajat maksavat 50 € / kilo ylöspäin. Eräällä isolla suomalaisella jälleenmyyjällä lähtöhinta on 25 € / kilo (min.10 kg). Kannattaa harkita omien pakurien myymistä messuilla ja myyjäisissä, jolloin saat paremman hinnan arvokkaalle käävälle.

Pakurikääpä.net